Zweefvliegopleiding

Droom jij er ook van om zweefvliegpiloot te worden? Wist je dat veel motorvliegtuigpiloten als zweefvliegpiloot begonnen zijn? M.a.w. een opleiding tot zweefvliegpiloot kan een eerste stap zijn naar je latere carrière als piloot van motorvliegtuigen.

Ben je minstens 14 jaar oud, dan kan je bij ons de opleiding tot zweefvliegpiloot starten. Een maximum leeftijd is er niet, wel moet je in goede gezondheid verkeren. Een periodiek medisch onderzoek is voor iedereen verplicht.

Om zweefvliegpiloot te kunnen worden moet je zowel een theoretische als een praktische opleiding volgen. Ook dien je voor beide proeven een "examen" af te leggen.

Wat interessant is, is dat je onmiddellijk aan de praktische opleiding kan beginnen zonder dat je eerst de theorie hebt gevolgd. Tijdens de praktijklessen doe je reeds veel theoretische kennis op wat uiteraard nuttig is tijdens de theoretische opleiding. Je moet wel in beide opleidingen geslaagd zijn om je zweefvliegbrevet te kunnen behalen.

De praktijklessen kan je - als het weer het toelaat - tijdens het ganse jaar volgen. In het "zweefvliegseizoen" (van maart tot oktober) kan dit  tijdens de weekends en op feestdagen, en ook op woensdagnamiddag. Tijdens de winterperiode is dit mits voorafgaande afspraken ook mogelijk. 

Meer weten? Stel dan gerust je vragen via ons contactformulier.